У Запорізькому регіоні спостерігається поліпшення епідеміологічної ситуації

Департаментом з питань ЦЗН облдержадміністрації організовано проведення засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом головиЗапорізької ОДА Олександра Старуха. Під час задіання обговорено стан поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Запорізької області.

За інформацєю заступника генерального директора Запорізького обласного лабораторного Центру МОЗ України Олександр Мащак, всі впроваджені системи протиепідемічних засобів дали позитивні результати. Загалом в країні вдалося стабілізувати ситуацію із захворюваністю на ковід і перейти від єдиної системи жорстких карантинних обмежень до адаптивного карантину, де рівень запроваджених заборон залежатиме виключно від регіональних показників.

За даними лабораторного центру кількість нових випадків ковід зменшується щотижнево. Завантаженість ковідних ліжок у закладах охорони здоров’я області становить 16 відсотків. Кількість тестувань на COVID-19 за останні 7 днів становить 490,8 на 100 тисяч населення, що в шість разів перевищує встановлену норму. Кількість госпіталізованих пацієнтів протягом останніх 7 днів становить 8,6 на 100 тисяч населення, що в сім разів нижче встановленого граничного рівня. Загалом, на всій території Запорізького краю ситуація із захворюваністю на COVID-19 відповідає базовому рівню і має тенденцію до зниження.

Голова облдержадміністрації Олександр Старух наголосив, що позитивні показники не мають стати приводом для нехтування карантинними обмеженнями. Спільними зусиллями необхідно сприяти покращенню епідемічної ситуації в регіоні. Крім того, необхідно бути готовими до будь-яких змін.