Запорізька область повертається до адаптивного карантину

Про це під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

З 24 лютого та до 30 квітня 2021 року на всій території України почне діяти адаптивний карантин. Передбачено встановлення базового жовтого рівня як для всієї країни, так і Запорізької області зокрема.

За словами Олександра Старуха, почнуть діяти певні послаблення. Наприклад, буде дозволятися проведення масових заходів, якщо для однієї особи передбачатиметься 4 квадратних метри площі або з наповненістю залу до 50%. Дозволятимуться відвідування закладів освіти групами більш ніж 20 осіб. Під час проведення матчів командних ігрових видів спорту можуть бути присутні глядачі, але з певними обмеженнями щодо кількості заповнених місць. Дозволятиметься працювати ресторанам, кафе, барам та їдальням до 24 години.

За словами заступника генерального директора Запорізького обласного лабораторного Центру МОЗ України» Олександра Мащака, зелений рівень стане тим показником, якого регіони мають досягнути, щоб почати говорити про перегляд або скасування певних карантинних обмежень.

Помаранчевий рівень не передбачатиме встановлення додаткових карантинних обмежень, а сигналізуватиме про можливе наближення регіону до червоного рівня епідемічної небезпеки. Водночас пропонується, що на цьому рівні органи місцевої влади можуть вводити додаткові обмежувальні заходи для запобігання поширенню інфекції.

На червоному рівні вводитимуться жорсткі карантинні обмеження, за прикладом січневого карантину.

Рівні епіднебезпеки можуть змінюватись в залежності від епідеміологічної ситуації в регіоні.

–   У Запорізькій області пік захворюваності пройшов. Спільними зусиллями ми стримали розповсюдження хвороби. Але це не привід взагалі забути про певні обмеження. Закликаю запоріжців й надалі дотримуватись дистанції, носити захисну маску та не забувати про належну дезінфекцію, – закликав голова облдержадміністрації Олександр Старух.

За матеріалами сайту www.zoda.gov.ua