Департаментом з питань ЦЗН облдержадміністрації організовано проведення засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Департаментом з питань ЦЗН облдержадміністрації організовано проведення засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Шустова.

На засіданні регіональної комісії говорили про можливість  переведення учнів середніх та старших класів на дистанційне навчання. Щоб запобігти поширенню коронавірусу, в он-лайн форматі зможуть працювати учні 5-11 класів. Молодші школярі  та вихованці дитячих садочків продовжать навчатися у звичному режимі. Також при погіршенні епідситуації заборонять проведення всіх масових, культурних, релігійних та спортивних заходів.

Тепер за рішенням Уряду місцева влада сама має впливати на ситуацію. Для цього всім громадам доручили створити місцеві комісії з ТБ та НС. Вони зможуть вводити більш жорсткі карантинні обмеження, запроваджувати «червоні зони» та навіть зупиняти громадський транспорт у окремих населених пунктах.

Загалом, за оцінкою фахівців, у Запорізькому регіоні зберігається «помаранчевий» рівень епіднебезпеки, проте ситуація із захворюванням залишається напруженою та щоденно зростає кількість хворих на COVID. Найгірше становище у Мелітопольському та Пологівському районах.

Як повідомив заступник генерального директора обласного лабораторного Центру Олександр Мащак, на ранок 25 березня у Запорізькій області зареєстровано 75 880 випадків захворювання на COVID-19. За минулу добу зареєстровано 488 нових випадків захворювання (сьоме місце серед всіх регіонів України).