Запорізька область після свят може перейти до «помаранчевої» зони

Про це йшла мова під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулось під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Старуха.

Не зважаючи на те, що пік захворюваності вже пройдено, на сьогодні Запорізька область залишається у «червоній» зоні. Проте маємо позитивні прогнози – якщо після травневих та великодніх свят епідстан не погіршиться, Запорізька область має всі шанси перейти до «помаранчевого» рівня епіднебезпеки. Головне – зберегти позитивну динаміку та не допустити погіршення епідситуації.

  • На підставі постанови Кабміну, по всій країні карантин продовжено до 30 червня. Проте ситуація з захворюваністю покращується як у Запорізькій області, так і в цілому по країні. Така позитивна динаміка має бути збережена. Головне – щоб на свята всі дотримувались карантинних вимог. Ми не вводимо додаткових обмежень – на це немає підстав. Вони будуть запроваджені лише у разі погіршення епідситуації. Дякуємо всім, хто долучиться до великодніх богослужінь онлайн, щоб зберегти життя та здоров’я людей, – відзначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Також голова облдержадміністрації повідомив, що під час святкових днів у Запорізькій області буде продовжено тестування та щеплення громадян проти COVID.

Для того, щоб зберегти позитивну динаміку, запоріжцям рекомендують провести Великдень вдома, долучитися до богослужінь онлайн. Утриматися від скупчення людей, дотримуватись соціальної дистанції, використовувати індивідуальні засоби захисту.

Нагадаємо, раніше представникам релігійних конфесій рекомендували проводити богослужіння та освячення пасок тільки на відкритому повітрі, а вірянам – дотримуватися дистанції та обов’язково носити маски. Також бажано збільшити кількість церковних служб та скоротити  їхню тривалість, виключити обряди, що передбачають фізичний контакт. Зважаючи на епідемію, влада рекомендує цього року максимально перевести всі богослужіння та літургії в онлайн формат.