“Жовта” зона : відомі оновлені правила роботи освітніх закладів області

Відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні було обговорено ситуацію у Запорізькій області щодо ускладнення епідеміологічної ситуації.

За словами заступника генерального директора ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олександра Мащака епідеміологічна ситуація щодо рівня захворюваності на COVID – 19 в області має виражені тенденції до погіршення та потребує вжиття додаткових заходів.

Постановою КМУ від 22.09.2021 № 981 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» продовжено дію карантину до 31 грудня на території України.

Із 23 вересня Україна переходить на «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. У зв’язку з цим Уряд оновив карантинні умови, зокрема щодо роботи закладів освіти.

Згідно пп 151 п 3 визначено «відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім здобувачів дошкільної освіти, учнів спеціальних закладів освіти та 1—4 класів закладів загальної середньої освіти, а також крім закладів освіти, в яких не менш як 80 відсотків працівників мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або виданий в установленому Міністерством охорони здоров’я порядку документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, включеної Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях (далі — документ, що підтверджує отримання однієї дози вакцини); чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія».

Олександр Старух в чергове наголосив про необхідність свідомого ставлення до вакцинації від COVID-19

Запроваджені Урядом обмежувальні заходи – це кроки до стримування темпів поширення вірусу, до мінімізації ризиків захворюваності серед населення, до збереження економічної стабільності в державі. На сьогодні регіон повністю забезпечений вакциною, організована зручна та доступна інфраструктура роботи пунктів щеплення. А тому залишилося лише кожному з нас зробити свій вибір на користь здоров’я та безпеки оточення.

За матеріалами сайту Запорізької облдержадміністрації