Несприятливі погодні умови та засоби боротьби з негодою обговорили сьогодні під час засідання обласної комісії ТЕБ та НС

29 грудня під керівництвом голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха   відбулося засідання  обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Головною темою стали несприятливі погодні умови, які спостерігаються зараз в області,  та засоби боротьби з негодою. Так, за словами директора Департаменту цивільного захисту населення ОДА Андрія Булавінова, для недопущення небезпечних ситуацій наразі проводиться низка заходів, таких як швидке розчищення снігу та запобігання утворення криги на дорогах,  а також створення та  організація роботи  пунктів обігріву.

Голова облдержадміністрації Олександр Старух звернув увагу на необхідність проведення навчань з правил поводження під час Новорічних свят та правил безпеки у лікарнях. Очільник області акцентував увагу на другому пункті, оскільки це пов’язано з активним використанням кисню.  Для попередження небезпечних ситуацій персонал має проводити ретельні перевірки фунцкіонування кисневих станцій та робити регулярні провітрювання приміщень.

Окрім цього на засіданні обговорили питання переходу Запорізької області у “жовту” зону епіднебезпеки. У зв’язку з цим  вступають в дію  правила та обмеження саме для “жовтої” зони. Ддля відвідування місць з потенційно великим скупченням людей необхідно мати принаймні одну дозу вакцинації або один із документів з переліку:

  • «жовтий» COVID-сертифікат або паперову довідку 063-О (чинні 30 днів);
  • «зелений» COVID-сертифікат (чинний 365 днів);
  • Міжнародне свідоцтво про вакцинацію (чинне 365 днів);
  • іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, дозволеними ВООЗ (чинний 365 днів);
  • негативний результат ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена (чинний 72 години).
  • сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів із дати встановлення діагнозу).

Робота закладів також буде можлива лише за умови стовідсоткової вакцинації персоналу.

Нагадуємо, що вчора за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС з 30 грудня  Запорізька область  переходить  у жовту зону. Таким чином, жоден український регіон з 30 грудня не перебуватиме на червоному рівні епіднебезпеки.