Обласна влада сприяє вирішенню проблем з нестачею пального у регіоні

Під головуванням керівника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха вчора відбулося позачергове засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Обговорили питання забезпечення паливно-мастильними матеріалами  низки комунальних підприємств регіону.

Члени комісії зазначили, що на деяких територіях наразі діють певні обмеження з придбання пального. Але цієї кількості не вистачає для повноцінного забезпечення потреб та функціонування установ.

При цьому є необхідність першочергово і в повному обсязі забезпечувати пальним рятувальні служби, медиків, поліцію та усіх, хто безпосередньо залучений у захисті держави та у допомозі людям.

У свою чергу, керівник ЗОВА Олександр Старух наголосив, що обласна влада тримає це питання на контролі. Додав, що незабаром постачання має бути відновлено. А людей з власним автотранспортом прохають у воєнний час відповідально ставитись до кількості придбання пального.

Окрім цього, в Україні вже відпрацьовується модель налагодження логістики доставлення пального для покриття дефіциту. Але це залежить не тільки від рішень держави, але й від рішень самих постачальників.