Комісія ТЕБ та НС відслідковує безпекову ситуацію Запорізької області

Запорізька влада продовжує вирішувати нагальні питання регіону. Так, сьогодні під головуванням очільника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха  відбулося позачергове засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Члени комісії обговорили питання загальної безпекової ситуації на території Запорізької області. У зв’язку із активним веденням бойових дій збільшилась кількість пожеж, від чого страждають лісові масиви регіону. У зв’язку з цим обласна влада буде пильніше контролювати питання захисту населення та відстежувати ситуацію на територіях.

Крім цього, присутні обговорили питання мінної безпеки та розмінування. Через ведення бойових дій на деяких територіях регіону працівники ДСНС знаходять та знешкоджують велику кількість вибухонебезпечних предметів. Всього спочатку військової агресії рф було вилучено та ліквідовано 673 одиниці вибухонебезпечних предметів та більше тисячі одиниць їх залишків.

У зв’язку з тим, що питання наявності палива у регіоні до сьогодні залишається актуальним, члени комісії обговорили шляхи забезпечення паливно-мастильними матеріалами низки комунальних підприємств регіону. Попри те, що палива вистачає на базові потреби, забезпечення безперебійного функціонування установ потребує додаткової уваги.

Пріоритетним наразі залишається забезпечення пальним рятувальних служб, медичних установ, поліції та усіх, хто безпосередньо залучений до захисту держави та до допомоги людям, а також функціонування систем життєзабезпечення.