У Запорізькій області триває підготовка шляхів до осінньо-зимового періоду

Утримання автомобільних доріг протягом осінньо-зимового періоду обговорили на нараді заступника голови ЗОВА Геннадія Тімченка з керівниками профільних структурних підрозділів обласної та місцевої влади, підприємств, які здійснюють роботи з утримання автомобільних доріг та представниками силових структур. У нараді також взяв участь директор Департаменту Андрій Булавінов.

Присутні проаналізували стан забезпечення служб спеціалізованою технікою та протиожеледними матеріалами. Наразі вже зроблено запаси технічної солі та фракційного матеріалу. Їх та інші протиожеледні матеріали вже завозять на аварійно-небезпечні ділянки доріг (підйоми, спуски), а на блокпостах встановлюють сигнальні віхи.

Геннадій Тімченко зазначив, що окрему увагу варто приділити роботі спеціалізованої техніки в умовах комендантської години. Вона має проходити з дотриманням усіх необхідних положень Порядку взаємодії при протидії загрозам під час ускладнення погодних умов у зимовий період 2022-2023 років на території Запорізької області.

– Під час воєнного стану покриття автомобільних доріг повинно бути в належному стані за будь-яких погодних умов. Для цього всі служби мають діяти злагоджено та оперативно забезпечити необхідний результат, – зазначив Геннадій Тімченко.