Представники тимчасово окупованих територій Запорізької області отримали генератори від міжнародних донорів

За участі першого заступника керівника ЗОВА Геннадія Тімченка та директора Департаменту з питань ЦЗН Андрія Булавінова, голови районних військових адміністрацій та представники територіальних громад, які тимчасово перебувають в окупації, отримали 21 генератор для облаштування “Пунктів Незламності”.

Засоби безперебійного енергопостачання наша країна отримала в рамках надання благодійної допомоги від міжнародних партнерів з Об’єднаних Арабських Еміратів.

  • Ми передаємо генератори для забезпечення надання послуг евакуйованому населенню із тимчасово захоплених громад. Агрегати призначені для облаштування “Пунктів Незламності” в районних хабах, створених тут, в обласному центрі. Їх наявність забезпечить стабільне енергоживлення під час надання необхідних послуг мешканцям, які змогли виїхати, – зазначив Геннадій Тімченко.

Передані генератори стануть у пригоді Мелітопольському та Бердянському районам для організації роботи в осередках допомоги.  Крім цього, засоби енергопостачання отримав ще й Пологівський район.

  • Сьогодні нам передали 7 генераторів для облаштування “Пунктів Незламності”. Наше Гуляйполе з початку війни знаходиться у зоні активних бойових дій, мережі зруйновані, тому ці агрегати забезпечать наших людей енергопостачанням. Дякуємо обласній та районній владі за те, що допомагають нам у такі складні часи, – підкреслила представниця Гуляйпільської ТГ Людмила Клименко.

Голови громад, які знаходяться в тимчасовій окупації, також висловили надію на скоріше звільнення цих територій та перемогу над ворогом.

  • Територія нашої громади тимчасово окупована, тож генератори нам знадобляться для того, щоб задовольняти потреби населення, які покинули рідні домівки. Ми дуже сподіваємося на деокупацію й розуміємо, що буде багато проблем. Одна з них – це перебої з електропостачанням. Зараз ми активно працюємо над облаштуванням “Пунктів Незламності”, тому генератори, які нам передали, дійсно стануть у пригоді, – підсумував голова Приазовської селищної ради Андрій Солопов.