Система протипожежної безпеки у закладах області має бути оновлена – Олександр Старух

9 лютого 2021 року голова Запорізької ОДА Олександр Старух провів нараду щодо стану протипожежної безпеки у комунальних закладах та установах області. Під час заходу очільник регіону заслухав доповіді керівників чотирьох департаментів адміністрації: охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти і науки, культури, туризму, національностей та релігій.

«У нас кожен 7-й об’єкт, який перевірений, має порушення і приписи щодо правил протипожежного захисту, та є небезпечним для перебування людей. Був у закладі, де нам кошторис подали, що демонтаж грат на вікнах коштуватиме 150 тисяч гривень. Ми безкоштовно приїдемо з генералом, головою ДСНС області, і зріжемо грати. Болгарки є, це займе годину нашого часу.

Ситуація в обласній інфекційній лікарні показала, що жоден об’єкт соціальної сфери області не убезпечений від повторення подібних трагедій. Це жорсткий і болючий урок. Робимо висновки і діємо…Всі, абсолютно всі заклади і установи, без виключення, перевіряємо на предмет протипожежної безпеки. Застарілі і недіючі системи протипожежної безпеки негайно мають бути замінені. Як діяти в умовах пожежі має стати «Отче наш» для кожного працівника», – прокоментував результати зустрічі Олександр Старух.

За підсумками наради ухвалено усунути недоліки протипожежної безпеки, вказані у приписах ДСНС.

Недоліки, що не потребують значних коштів, мають бути усунуті негайно. Також вирішено провести навчання персоналу комунальних установ та закладів області для відпрацювання практичних навичок поведінки під час пожежі та евакуації.

4 лютого, з метою розслідування трагедії у Запорізькій обласній інфекційній лікарні, розпорядженням голови ОДА створено спеціальну комісію у складі правоохоронних і контролюючих органів, керівників структурних підрозділів ОДА, депутатів обласної ради.

 

За матеріалами сайту www.zoda.gov.ua