У Запорізькій області введені нові карантині правила для закладів культури

Про це йшла мова на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха. Керівник регіону повідомив учасникам заходу, що 5 лютого  в Постанову Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» внесені зміни щодо норм прийому відвідувачів закладами культури.

Наразі забороняється приймання відвідувачів суб’єктами діяльності у сфері культури та з проведення публічних наукових, освітніх та професійних тематичних заходів з наповненістю залів понад 50 відсотків місць (розміщення здійснюється з вільним місцем поруч, спереду та позаду) у кожному окремому залі. Також згідно останніх змін до Постанови Кабміну № 1236 не дозволяється проведення заходів у разі, якщо їх організатори не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення.

За оперативною інформацією Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, на ранок 12 лютого у Запорізькій області зареєстровано 67 832 лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19. За минулу добу було зареєстровано 153 нові випадки захворювання.

 

За матеріалами сайту www.zoda.gov.ua